Ukrayna’da Günde Bin Rus Askeri Ölüyor!

2024 YILINDA GÜNDE BİN ASKER ÖLDÜ

ABD, İngiltere ve Batı ülkelerinin açıkladığı istihbarat verilerine göre, Rusya her gün 1.000 askerini Ukrayna’ya ölüme yolluyor. Rusya’nın “insan dalgası” veya “kıyma makinesi” stratejisi bu ölümlere sebep oluyor. Mayıs 2024 raporları, her gün ortalama 1000 askerin kaybedildiği veya öldüğünü gösterdi. Açıklanan veriler Ukrayna’da, Rus ordusunun kaybettiği asker sayısını tüm gerçekleriyle yansıtıyor.

ASKERLER İÇERİSİNDE MAHKUM VE PARALI OLNLARDA VAR!

Şubat 2022’de başlayan savaştan günümüze toplam ölü ve yaralı sayısının 500 bini aştığı, İngiltere’nin İstihbarat Servisi (MI6) tarafından aktarıldı. 2024 yılında artan ölü ve yaralı sayısının en büyük nedenin, Harkiv şehrine yapılan saldırılardan kaynaklandığı belirtildi. Rusya’nın Ukrayna’ya gönderdiği askerler içerisinde mahkumlar ve yabancı paralı askerler olduğu ortaya çıktı. Ukrayna’ya aylık olarak gönderilen askerlerin sayısı 25 bin ila 30 olduğu belirtildi.

PUTİN’İN YEDEK ASKER POLİTİKASI DEVAM ETMEYE BİLİR

Vladimir Putin, Eylül 2022’de 300 bin sivili yedek asker alma kararı almıştı. ABD’li yetkililer ise böyle bir adımın tekrar atılmayacağını ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir