Türkiye’de Operasyon Yapmayı Planlayan İsrail İstihbaratına Sert Yanıt!

İsrail-Filistin savaşı devam ederken, İsrail istihbaratı Türkiye dahil olmak üzere Filistin dışında bulunan Hamas liderlerini öldürmeye kararlı olduklarını açıklamıştı. Türkiye’nin güvenlik birimleri ise bu açıklamaya sert bir cevap verdi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail sınırlarına düzenlediği saldırı sonrasında ateşlenen gerilim devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wall Street Jorunal gazetesi, İsrail istihbaratının Filistin dışında bulunan Hamas liderlerine yönelik suikast planladıkları şeklinde haber sundu.

Wall Street’in haberine göre İsrail istihbaratı, Türkiye, Katar ve Lübnan başta olmak üzere Hamas üyelerini etkisiz hale getirmeyi planlıyor.

İsrail’in iç istihbarat örgütü Şin Bet’in lideri Ronen Bar, İsrail devlet televizyonunda katıldığı bir programda, “Türkiye, Katar ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İsrail istihbaratının bu açıklaması sonrası Türkiye’nin istihbarat birimleri devreye girdi.

Türk istihbarat kaynakları, İsrail’in planladığı Filistin dışındaki Hamas liderlerine suikast planları yönünde yapılan haberlere ve İsrail bürokrasisinin bu yöndeki açıklamalarına cevap verdi.

Kaynaklar İsrail istihbaratına gerekli uyarıların yapıldığını, aksi yönde hareket edilirse İsrail’in bu tutumunun ciddi sonuçlar doğuracağını belirtti.

Türk istihbarat yetkilileri, geçmişte Türkiye sınırları içinde bu tür operasyonların denendiğini, ancak daha önce olduğu gibi hiçbir istihbarat biriminin bu operasyonlara izin vermeyeceğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir