Tıbbi ürünlerin ve gıdaların tanıtımı yasaklanacak

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşerî tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma için hazırlıklara başladı.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; Taslak kapsamında, hâlihazırda hekim, diş hekimi ve eczacılara yönelik uygulanan tanıtım ve dağıtılabilen ürünler, özel tıbbi amaçlı gıdalarla kısıtlandırılarak diyetisyenlere yönelik de düzenlenebilecek.

Bahsedilen meslek gruplarına yönelik ziyaretler, artık online sistemler aracılığıyla da gerçekleşebilecek. Ürün tanıtım yetkilileri, bu meslek grupları dışındaki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün ve benzeri şeylerin tanıtımını yapamayacak, tanıtım malzemesi ve tanıtım materyali sunamayacak.

Söz konusu ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu ispatlanmamış bilgiler sunulmayacak. İlgi çekici ve ürünün kendisi ile doğrudan ilgisi bulunmayan ifade ve görüntülere yer verilmeyecek.

Tanıtımlarda ünlü kişiler rol almayacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtımlarda oynamayacak.

KAYNAK: TÜRKİYE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir