Kokan Bulaşık Makinesini Tazelemek İçin 4 Adım:

Kokan bulaşık makinesindeki eşyaları tazelemek için herhangi bir fikriniz var mı?

Bu kadar temiz bir cihazın bu kadar kötü koktuğunu düşünmek kesinlikle ironik çünkü cihazın görevi bulaşıkları yıkamak ve sterilize etmek. Ancak gerçekte, en üst düzey makineler bile başıboş yiyecek parçacıklarının kurbanı olabilir. Zamanla bu küçük parçalar bulaşık makinenizin filtresine sıkışır ve bu birikim gün geçtikçe daha da rahatsız edici hale gelen hafif bir koku yaratabilir. Neyse ki, ev sahipleri kötü kokulu bir bulaşık makinesini birkaç basit adımla ve eski moda sirkeyle kolayca onarabilirler .

ADIM 1: Bulaşık makinesini boşaltın

Tüm tabakları ve mutfak aletlerini çıkarın, ardından nemli bir mikrofiber bez kullanarak zeminde ve bulaşık makinesinin iç kısmındaki yan kısımlardaki kalıntıları temizleyin. Daha kolay erişim için alt rafı çıkarmak isteyebilirsiniz.

ADIM 2: Sirkenin büyüsünü sergilemesine izin verin

Bir cam bardağa veya kaseye yaklaşık bir bardak damıtılmış beyaz sirke doldurun ve bulaşık makinenizin üst rafına, bardakları ayırmak için kullanılan tırnakların arasına sıkıca yerleştirin. Sirke, yağı keseceği, eski deterjan birikintilerini temizleyeceği ve yiyecek kokularını nötrleştireceği için bulaşık makinesini temizlemek için mükemmel bir maddedir . Bulaşık makinesini mümkün olan en sıcak ayarda tek bir programda çalıştırın. Ardından, döngü tamamlandığında, bulaşık makinesinin havasının tamamen dışarı çıkması için kapıyı yaklaşık bir saat açık bırakın. (Nemli bir iç mekan, başka bir istenmeyen kokunun kaynağı olan küf oluşumuna yol açabilir !)

ADIM 3: Taze bir koku ekleyin.

Tartışılmaz temizleme özelliklerine rağmen herkes beyaz sirkenin kokusuna hayran değildir. Daha hoş bir şeyle maskelemek isterseniz sirkeye birkaç damla esansiyel yağ ekleyin. Lavanta, portakal, limon veya nane yağları mutfağınızda canlı ve hoş bir aroma yaratacaktır. Ayrıca, toksik olmayan esansiyel yağların antibakteriyel özellikleri de vardır!

ADIM 4: İşlemi yılda dört kez tekrarlayın.

Gelecekte bulaşık makinesinin kötü kokusunu önlemek için sirke temizliğini birkaç ayda bir veya ihtiyaç duyduğunuzda tekrarlayın. Artık bulaşık makinenizi ne sıklıkta çalıştırırsanız çalıştırın, mutfağınızda her zaman rahat nefes alacaksınız.

Her zaman güvenlik önlemlerini alın. Kokan bulaşık makinenizi temizlerken asla sirkeyi klorla karıştırmayın; bu zehirli dumanlar oluşturabilir. İkisini kasıtlı olarak aynı anda kullanamasanız da, makinenin son yıkamadan kalan bir miktar sıvı bulaşık deterjanı kalırsa yanlışlıkla etkileşime girebilirler. En iyi uygulama: Çözeltinin klor içerip içermediğini görmek için deterjan etiketini okuyun. Eğer öyleyse, makineyi çalıştırmadan önce deterjan tepsisini nemli bir kağıt havluyla silerek felaket potansiyeli olmadığından emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir