İsrail, Gazze Şehri’ne bomba yağdırdı: Onlarca Filistinli hayatını kaybetti, yıkılan binaların altında insanlar kaldı

T24 Dış Haberler

İsrail, Gazze Şehri’nde nüfusun çok yoğun olduğu iki bölgeye hava saldırısı düzenleyerek onlarca Filistinliyi öldürdü. 

İsrail medyasında yer alan ilk haberlere göre cumartesi günkü bombalamalarla “çok üst düzey bir Hamas komutanı” öldürülmeye çalışılıyordu.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ın “askeri altyapı noktalarını” vurduğunu öne sürdü. Gazze’den ise onlarca sivil ölümü haberi geldi. The Guardian’ın aktardığına göre bombalamanın ardından hala enkaz altında olanlar bulunuyor. 

Hem sahildeki El-Şati hem de El Tuffah mahallesinde büyük patlamalar meydana geldiğin bildirildi. Hamas’a bağlı hükümet medya ofisinin direktörü Ismail Al-Thawabta, toplamda saldırıda 38 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

Bölgedeki acil servisler de cumartesi günü çok büyük yoğunluk yaşadıklarını bildirdi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde El Şati’de çok fazla yıkım olduğu; sokakların toz ve duman içinde kaldığı görülüyor. 

Hamas, İsrail’in askeri altyapısını vurduğu ile ilgili açıklamalarına yanıt vermedi. Hamas’tan yapılan açıklamada saldırının sivil nüfusu hedef aldığı ve “İşgalin Nazi liderlerinin halka karşı işlediği suçların bedelini ödeyeceğine” dair söz verdi. 

Reuters’a ulaşan görüntülerde saldırılardan sonra Filistinlilerin yakınlarını bulmak için yıkılmış evlere koştuğu görülüyor. 

İsrail’in Gazze’ye Hamas’ın 7 Ekim saldırısı sonrasında başlattığı kara ve hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 37 bin 400’ü geçti. Bu sayının 101’i bu hafta sonu öldürüldü. 

Savaşın başlamasından 8 ay sonra İsrail, henüz ele geçiremediği son noktalar olan Refah ve Deir al Balah şehirlerinde ilerliyor. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir