Forbes duyurdu: Bruce Springsteen milyarderler listesinde

“The River” gibi hit şarkıların arkasındaki gitar kahramanı ozanın son yıllarda servetinin büyük bir kısmını sağlamlaştırdığını belirten finans kuruluşu, bunun en büyük nedeninin 2021 yılında müzik kataloğunu Sony’ye tahmini yarım milyar dolara satması olduğunu belirtti.

Anlaşma, büyük başarı yakalayan Broadway şovunun ardından gerçekleşti. Springsteen şu anda 2025 yılına kadar sürecek bir dünya turnesinde.

Sektör takipçisi Pollstar’a göre, Springsteen 2023 yılında 1,6 milyondan fazla konser bileti satarak 380 milyon dolar gelir elde etti. Ve 74 yaşındaki müzik insanı yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Springsteen, on yıllardır mazlumlara ve işçi sınıfına duygusal bir mercekle bakan müzikler kaleme aldı ve dünya çapında 140 milyon albüm satarak tüm zamanların en çok satan müzisyenleri arasında yer aldı.

Rock and Roll Hall of Fame’e 20 Grammy ve bir Oscar’la katılan Springsteen, yakında vizyona girecek bir biyografik filme de konu olacak ve “The Bear” ile ünlenen Jeremy Allen White onu canlandıracak.

Springsteen’in maraton gösterileri efsane niteliğinde olup, en uzunu 2012 yılında Helsinki’deki performansı dört saatten fazla sürdü..

Milyarder sınırına ulaşan diğer sektör ağır topları arasında Rihanna, Jay-Z ve Taylor Swift de bulunuyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir